
Was op
-
Cursussen
23
April
2025
5 min leestijd
Onmisbare computervaardigheden en hoe je ze kunt leren
Word, Excel en sinds kort ook ChatGPT… We kunnen er op de werkvloer eigenlijk niet meer omheen. Het kan lastig zijn om wegwijs te worden in deze continu veranderende wereld. Hoe blijf je nog bij? En hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw vaardigheden helemaal up-to-date zijn, zodat jij succesvol te werk kan gaan?
AanmeldenMeld je aan voor de wachtlijstBlijf op de hoogteSteeds meer zaken gaan digitaal: privé én op de werkvloer. Als je moeite hebt met het gebruiken van een computer, kan dat je op meerdere vlakken beperken.
Zonder goede computervaardigheden kun je belangrijke informatie missen, word je sneller afhankelijk van anderen én loop je kansen mis op het gebied van werk en ontwikkeling.
Computervaardigheden aanleren
Of je nou nauwelijks een computer gebruikt of een IT-expert bent, je computervaardigheden verbeteren is voor iedereen nuttig. Iemand die veel weet over computers weet misschien sneller wat hij of zij nog verder kan leren. Heb je wat minder verstand van computers? Dan kan het lastig zijn om te weten wat je precies moet leren en waar je moet beginnen.
De basis
Op websites zoals www.oefenen.nl kun je gratis en op eigen tempo oefenen met de basis van computervaardigheden. Zo kun je zelf stappen zetten om zekerder te worden in het gebruik van je computer.
Microsoft Office 365
Heb je een kantoorbaan? Dan kun je eigenlijk niet meer om de tools van Microsoft heen. Al meer dan 20 jaar eigenlijk dé standaard op de werkvloer. Denk bij Microsoft 365 aan Word, Excel, PowerPoint, Outlook, maar ook bijvoorbeeld Teams of het nieuwe Copilot.
Microsoft Office is tegenwoordig een compleet ecosysteem waarin samenwerken, plannen, analyseren en communiceren slimmer en veiliger gaat.
Hoewel deze tools niet meer weg te denken zijn op de werkvloer, kan het lastig zijn om je wegwijs te maken wanneer je hiermee nog geen ervaring hebt. Wil je aan de slag met deze tools, maar weet je niet zo goed waarmee je moet beginnen?
Kijk eerst eens naar de training van Microsoft zelf. Binnen een paar klikken gratis te volgen via de website van Microsoft.
Wil je wat meer de verdieping in en graag wat persoonlijke begeleiding bij jouw leertraject? Op Springest vind je een overzicht van 400+ cursussen die je kunt volgen. De basis, maar ook verdiepende cursussen over bijvoorbeeld Excel.
Google Docs (Workspace)
Een veel gebruikt alternatief voor Microsoft Office is de ‘Workspace’ van Google. Een gratis dienstverlening van Google bestaande uit Documenten, Spreadsheets, Gmail, Google Meet en meer. Deze tools zijn iets meer gericht op de kleinere bedrijven. Hoewel deze tools vergelijkbaar zijn met die van Office, zijn er toch een paar belangrijke verschillen.
Ook Google heeft haar eigen platform waar je gratis trainingen kunt volgen om wegwijs te worden in de ‘Workspace’.
Vooreen uitgebreidere cursus kun je een kijkje nemen op dit overzicht van Springest.
ChatGPT en andere AI-tools
Nieuw op de werkvloer; AI.
Met één prompt de computer een tekst laten schrijven? Je werk laten controleren? Of met geweldige nieuwe ideeën komen, waar je zelf nóóit op gekomen was?
Artificial Intelligence (AI) is in slechts een paar maanden tijd uitgegroeid tot iedereens persoonlijke assistent.
Hoe word je wegwijs in deze nieuwe wereld? Met ChatGPT, Copilot, Claude en nog wel honderden andere AI-tools kan het lastig zijn om te bepalen welke tool je het beste voor jouw situatie kunt gebruiken. Er zijn al meerdere goede trainingen en cursussen die jouw verder kunnen helpen op het gebied van AI. En je zal verbaasd zijn over hoeveel een goede prompt (de tekst die je zelf invoert) voor jou kan betekenen.
LinkedIn is dé manier om jouw carrière een boost te geven. Door online je persoonlijke cv op te bouwen laat je eenvoudig aan bedrijven zien waar je ervaring in hebt en wat voor scholing je hebt gevolgd. Meer dan 8 miljoen Nederlanders maken tegenwoordig gebruik van LinkedIn. Het is dus niet alleen een handig platform om een (nieuwe) baan te vinden, maar ook om te netwerken met (toekomstige) collega’s, vrienden en mensen met een soortgelijke baan als jij.
Wil jij weten hoe LinkedIn werkt en hoe je jouw persoonlijke profiel kunt verbeteren? Kijk voor alle LinkedIn-trainingen en -cursussen op Springest.
Vergoed jouw cursus met de Scholingsvoucher van Doorzaam
Ben je werkzaam als uitzendkracht? Dan kun je jouw jaarlijkse Scholingsvoucher t.w.v. €500 inzetten voor één van bovenstaande cursussen of trainingen.
Gratis aanmelden
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Aan de slag
Klaar om te werken aan jezelf, je toekomst of je kans op werk?
Ontdek binnen 1 minuut welke vergoeding het beste bij je past.

Groei in je werk en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

